Grootkarzijn
De Echte Bakker

Onze broodspecialiteiten

Als Echte Bakker ontwikkelen we regelmatig heerlijke nieuwe broden. Deze broden zijn gemaakt van de beste grondstoffen die alleen voor ons verkrijgbaar zijn. Kom eens langs. We laten u graag onze specialiteiten proeven.

spelt-3-kopiren

GildeSpelt Extra

Een uniek speltbrood met gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine. Vooral zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren die een gunstig effect hebben op het cholesterol gehalte in uw  bloed. De combinatie van de ingrediënten zorgen voor een gezond brood met een heerlijke smaak. GildeSpelt extra bevat tarwegluten.

GildeKorn

GildeKorn

Het donkerste brood van Nederland is verrassend licht en fijn van structuur. De geroosterde mout geeft het brood een nootachtige smaak en de structuur wordt gevormd door het volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge en we voegen gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toe.

zeewoldernaartje
spelt-2-kopiren
glutenvrij-brood-kopiren
spelt-1-kopiren

Eigen broodlijn

Voedingsvezel
Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Ze zorgen ervoor dat uw darmen goed werken en verminderen de kans op aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel. Het is dus belangrijk dat u genoeg vezels eet. De meeste vezels halen we uit brood. Bij uw bakker vertellen ze u precies in welke broden de meeste vezels zitten. Zo wordt het een stuk makkelijker om meer vezels binnen krijgen.

 

Wolder brood
Echte Bakker Grootkarzijn heeft 2 speciale broden ontwikkeld met extra vezels, dit zijn Wolder licht en Wolder donker.

-Wolder licht is een witbrood met extra toevoegingen, zoals zemelen, rogge en desem.

-Wolder donker is een volkorenbrood met extra zemelen, rogge en desem.

Alle 2 Wolder broden tevens zijn koemelkarm [lactose], de rogge en desem zorgen voor een smakelijk en malser brood.

 

Koolhydraat-arm brood
Tevens heeft uw bakker een koolhydraat arm brood in zijn assortiment opgenomen, op verzoek van vele klanten die het gelijknamige dieet volgen. Dit brood is rijk aan gezonde, natuurlijke stoffen als tarwe, zonnebloempitten, lijnzaad en soja met veel plantaardig eiwit. Lekker&Slank draagt zo bij aan een gezonde leefstijl. Brood om af te vallen en brood dat past binnen een cholesterol- en bloeddruk verlagend dieet.

Speltassortiment

Waarom spelt?

Speltbrood wordt steeds meer populair. Men zegt dat het gezonder is, minder E-nummers bevat en tarwe vrij is (wat niet hetzelfde is als glutenvrij!). De werkelijke reden waarom je beter speltbrood dan tarwebrood kunt eten: spelt is minder populair en is dus voorlopig nog ontsnapt aan de aandacht van de veredelaars, waardoor er meer voedingsstoffen in blijven zitten zoals eiwitten. Bij dat alles is de hoeveelheid calorieën onveranderd gebleven. Je krijgt dus met modern tarwebrood aanzienlijk minder bouwstoffen binnen per calorie dan pakweg vijftig jaar geleden. En dat geldt óók voor de volkoren variant.

     Maar er is nóg een goede reden: speltbrood is ook voor de voedingsgiganten nauwelijks interessant. Het wordt dus vrijwel uitsluitend gebakken door goede bakkers, die niet alleen doorgaans minder broodverbeteraars en andere onwelkome toevoegingen door hun brooddeeg mengen, maar ook nog eens hun ambachtelijke vakmanschap meebrengen. Speltbrood is dus gewoon lékkerder en dat is bij het gezondheidsvoordeel mooi meegenomen. Wij bakken speltbrood de gehele dag door in onze nieuwe winkeloven, dus zo grijpt u nooit mis!

Bron: http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/artikelen/11945/speltbrood-gezonder-dan-gewoon-brood

 

Speltassortiment:

  • ‚ÄčSpelt-licht (Brood, verkrijgbaar in groot en klein model)
  • Spelt-donker (Brood, verkrijgbaar in groot en klein model)
  • Spelt-croissant
  • Spelt-beschuit
  • Spelt-koeken
spelt-3-kopiren

Spelt-beschuit

Grootkarzijn, De Echte Bakker

Kerkstraat 37
3891 ET Zeewolde
036-5226827
036-5227436
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten